We starten met het maken van de ananascurd. Snijd de ananas in stukjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Pureer 125 gram ananas met 1 tl limoensap tot een glad mengsel. Snijd 100 gram roomboter in blokjes. Scheid 4 eieren. Je bewaart de dooiers. Meng de dooiers met de suiker in een klein pannetje. Verwarm dit mengsel au bain-marie samen met de gepureerde ananas. Verwarm dit tot het de dikte van yoghurt heeft, let op laat het niet koken. Blijf regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Haal de pan van het vuur. Voeg de blokjes boter toe. Roer dit goed door en laat de curd afkoelen in de koelkast. Je kan de curd ook al van tevoren maken. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop de roomkaas los. Meng de roomkaas met de slagroom, limoenrasp en limoensap. Snijd de plakjes cake in blokjes. We gaan nu de glaasjes opbouwen. Je begint met een paar blokjes cake. Besprenkel deze met een theelepel Malibu. Hierop schep je een laagje van het slagroommengsel. Dan een laagje ananascurd. Hierop leg je wat ananasblokjes. Dan start je weer van voor af aan. Je kan de glaasjes direct serveren of nog even op laten stijven in de koelkast. Voor het toetje heb je niet alle ananascurd nodig. Je kunt dit een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ook lekker in de yoghurt of bij ijs. Tropisch toetje met ananascurd, ananas en Malibu
Ingredients
Instructions
Toetjes
Tropisch toetje met ananascurd, ananas en Malibu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
No Comments