Nieuwsberichten/ Toetjes

Dulce de leche tiramisu

Dulce de leche tiramisu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 zakje espressopoeder
  • Ongeveer 18 lange vingers
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Optioneel cacaopoeder voor het bestrooien van de tiramisu
  • Schaal van 16 bij 20 cm.

Instructions

1

Kook het dichte blikje gecondenseerd melk in een ruime pan voor 3 uur lang. Zorg dat het blikje ten alle tijden onder water blijft staan. Laat het blikje afkoelen. Je hebt nu dulce de leche gemaakt. Je kunt deze stap ook een dag van tevoren doen.

2

Maak een kopje espresso met kokend water en het zakje espressopoeder. Giet de espresso in een lage schaal.

3

Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Klop de suiker erdoor.

4

Doop de helft van de lange vingers in de espresso. Schep hierop de helft van het mascarponemengsel. Verdeel hierover ongeveer 2 flinke el dulce de leche. Dit gaat soms wat lastig. Je kunt ook kleine klontjes verdelen over de tiramisu.

5

Doop de overgebleven lange vingers in de espresso en verdeel over de tiramisu. Schep hierop de overgebleven mascarpone. Verdeel hierover weer 3 flinke el dulce de leche. Bestrooi met wat cacaopoeder. Laat de tiramisu in de koelkast 3 uur opstijven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: