Ijsjes/ Toetjes

Romige koffie ijstaart met Maltezers, cafe noir koekjes en Baileys

Romige koffie ijstaart met Maltezers, cafe noir koekjes en Baileys

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 260 ml slagroom
  • 140 gram cafe noir koekjes
  • 275 gram Maltesers
  • 1 zakje espressopoeder
  • 40 ml Baileys

Instructions

1

Breng 60 ml water aan de kook en los hierin het zakjes espressopoeder op. Voeg de Baileys eraan toe en doe dit in een schaaltje.

2

Bekleed de cakevorm van 30 cm met huishoudfolie.

3

Schraap het merg uit het vanillestokje.

4

Doe dit in een kom samen met de gecondenseerde melk, slagroom en mascarpone. Klop dit tot een lobbig mengsel.

5

We gaan nu de ijstaart opbouwen. We starten met een laagje mascarpone. Doop dan de helft van de cafe noir koekjes in de koffie met Baileys. Leg deze op het mascarponelaagje. Hierop schep je weer een laagje mascarpone. Hierover verdeel je 175 gram Maltesers. De overige Maltesers gebruik je om de ijstaart te decoreren als hem opdient.

6

Schep hierop 6 el koffie met Baileys.

7

Hierover verdeel je weer een laag mascarpone.

8

Doop de rest van de cafe noir koekjes in de koffie met Baileys en leg op het mascarponelaagje. Schep hierop het laatste laagje mascarpone en giet hierop de overgebleven koffie.

9

Zet de ijstaart voor minimaal 8 uur in de diepvries. Hak voor het opdienen de overgebleven Maltezers grof en bestrooi hiermee de ijstaart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like