Schil de stoofpeertjes. Snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan samen met de rode wijn, 80 gram suiker, het kaneelstokje en de steranijs. Breng aan de kook en laat op laag vuur drie kwartier stoven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm/ovenschaal in met wat boter. Laat de stoofpeertjes uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Schep ze in de ovenschaal. We gaan nu het kruimeldeeg maken. Hiervoor snijd je de koude boter in blokjes. Meng ze met de bloem, 100 gram suiker, kaneel en een snuf zout. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Schep op de stoofpeertjes. Bak de crumble in 25 tot 30 minuten gaar. Stoofperencrumble met kaneel
Ingredients
Instructions
Kerst/ Ontbijt en lunch
Stoofperencrumble met kaneel
1
2
3
4
5
6
7
Stoofperenster met kaneel, amandel en chocolade
Gevulde portobello met camembert, pecannoten en honing