Ontbijt en lunch

Kaiserschmarrn met appelcompote en vanillesaus

kaiserschmarn
Een heerlijk Oostenrijks lunchgerecht

Wintersport lunch

In Oostenrijk wordt kaiserschmarrn veel gegeten, vooral bij skioorden. We zijn nog nooit op skivakantie geweest… Jullie? Wel ooit een dagje wezen skiën, dat was erg leuk. Maar een week skiën daar kunnen we ons niks bij voorstellen. Wie weet ooit nog een keer in de toekomst uitproberen. Al is ons lijstje met reisbestemmingen nog heel erg lang. Bij jullie ook? Azië, Afrika en Zuid Amerika staan nog iets hoger dan een wintersportvakantie. Voor dit gerecht willen we nog wel eens op skivakantie… Deze pannenkoekreepjes zijn heerlijk luchtig en zacht. We hebben hem gecombineerd met vanillesaus en appelcompote. Die latten denken we er wel bij 🙂

Kaiserschmarrn met appelcompote en vanillesaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Nicole Serves: 4
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 6 eieren
  • 120 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 200 mililiter volle melk
  • 3 Elstar appels
  • 2 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 milliliter slagroom

Instructions

1

We starten eerst met het maken van de appelcompote.

2

Snijd de appels in stukjes. Doe de stukjes appel in een pan met een klein laagje water en twee eetlepels suiker. Breng de appels aan de kook. Laat ze zachtjes met de deksel op de pan koken. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Roer af en toe goed door en voeg zonodig een beetje water toe als de appels te droog koken. Zet het vuur uit als de appelcompote klaar is.

3

We gaan nu de vanillesaus maken.

4

Schenk de slagroom in een pannetje en breng aan de kook.

5

Splits twee eieren. Je hebt de de eidooiers nodig. Klop de eidooiers los met een garde en 60 gram suiker.

6

Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje. Bewaar het vanillestokje. Voeg het merg aan de eidooiers toe.

7

Laat de slagroom een klein beetje afkoelen. Voeg toe aan de de eidooiers en en klop door.

8

Giet het mengsel terug in de pan. Voeg het vanillestokje toe.

9

Laat de saus indikken op een laag vuurtje. Klop telkens goed door. De saus mag niet koken. Houd er rekening mee dat de saus nog iets verder indikt als hij afkoelt (al vonden wij de saus warm erg lekker).

10

Voor de pannenkoekenreepjes:

11

Splits je 4 eieren.

12

De eidooiers klop je in een kom romig samen met 60 gram suiker.

13

Voeg dan de melk, bloem en een snuf zout toe.

14

Klop in een schone kom de eiwitten stijf.

15

Spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag.

16

Smelt een klontje boter in een koekenpan.

17

Giet de helft van het beslag in de pan.

18

Bak op laag vuur 3 minuten.

19

Draai de pannenkoek om. Snijd hem in reepjes en bak de reepjes nog 3 minuten.

20

Serveer de reepjes pannenkoek met de appelcompote en de vanillesaus.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply