Kerst/ Ontbijt en lunch

Stoofperencrumble met kaneel

Stoofperencrumble met kaneel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 9 stoofpeertjes
  • 300 ml rode wijn
  • 180 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 130 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 1 1/2 el kaneel

Instructions

1

Schil de stoofpeertjes. Snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan samen met de rode wijn, 80 gram suiker, het kaneelstokje en de steranijs. Breng aan de kook en laat op laag vuur drie kwartier stoven.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Vet een bakvorm/ovenschaal in met wat boter.

4

Laat de stoofpeertjes uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier.

5

Schep ze in de ovenschaal.

6

We gaan nu het kruimeldeeg maken. Hiervoor snijd je de koude boter in blokjes. Meng ze met de bloem, 100 gram suiker, kaneel en een snuf zout. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg.

7

Schep op de stoofpeertjes. Bak de crumble in 25 tot 30 minuten gaar.

Vind ons op facebook

You Might Also Like