Monchou tiramisu met Bastogne en kersen
Ingredients
- 200 gram Monchou
- 300 ml slagroom
- 40 gram suiker en 3 el suiker
- 1 grote pot kersen
- 1 tl citroensap
- 1 el maΓ―zena
- 12-14 Bastognekoekjes
Instructions
We gaan eerst de kersencompote maken. Giet de kersen af en vang het sap op. Doe de kersen in een pan samen met 150 ml kersensap. Breng dit aan de kook. Bewaar de overgebleven kersensap.
Maak een papje van de maΓ―zena, 1 el kersensap, 40 gram suiker en de citroensap. Zodra de kersen koken schep je het papje erdoor en laat je de kersen ongeveer 10 minuten op laag vuur koken. Schep de kersen in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan in de koelkast voor ongeveer 3 uur, langer mag ook.
Klop de monchou los.
Klop de slagroom stijf. Meng de monchou met de slagroom en 3 el suiker.
Doop de (helft) Bastognekoekjes in de kersensap. Leg op de bodem van een schaal. Schep hierop de helft van het monchoumengsel. Verdeel hierover de helft van de kersen.
Doop de overgebleven Bastognekoekjes in de kersensap en leg ze op de kersencompote. Verdeel hierover het monchoumengsel en de rest van de kersen. Zet de tiramisu in de koelkast voor minimaal 3 uur.