Toetjes

Stroopwafeltoetje met karamel

Stroopwafel toetje met karamel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,50 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 180 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 75 gram suiker en 3 el suiker
  • 20 gram roomboter
  • 3 stroopwafels

Instructions

1

We gaan eerst de karamel maken. Hiervoor doe je 75 gram suiker samen met 1 1/2 el water in een pan. Laat de suiker karameliseren, belangrijk hierbij is dat je niet roert in de pan. De pan wat heen en weer walsen mag wel. Verwarm in een andere pan 80 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de karamel een mooie lichtbruine kleur heeft voeg je al roerend met de garde de warme room toe. Pas op dit kan wat gaan stomen. Haal de karamel van het vuur en roer er de roomboter door.

2

Klop de mascarpone samen met 100 ml slagroom en 3 el suiker lobbig.

3

Hak de stroopwafels in stukjes.

4

Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glaasjes. Verdeel de helft van de karamel en stroopwafels over de glaasjes. Schep hierop de overgebleven mascarponemengsel. Schep hierop de rest van de karamel en stukjes stroopwafel. Je kunt de glaasjes tot gebruik in de koelkast bewaren.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: