Toetjes

Trifle met amandelroom, mangocurd en Licor 43

Trifle met amandelroom, mangocurd en Licor 43

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4

Ingredients

  • 100 gram mango
  • 1 tl citroensap
  • 3 eidooiers
  • 75 gram suiker en 3 el suiker
  • 75 gram roomboter
  • 125 gram zure room
  • 200 ml slagroom
  • 1/2 tl amandelextract
  • 2 dikke plakken cake
  • 8 tl Licor 43

Instructions

1

We gaan als eerste de mangocurd maken. Dit kun je ook al een dag of een aantal uur van tevoren maken. Pureer hiervoor de mango met de citroensap.

2

Doe de eidooiers samen met 75 gram suiker en de gepureerde mango in een pannetje. Verwarm dit au bain-marie. Roer af en toe door. In 20 tot 30 minuten is de curd goed totdat het ongeveer de dikte heeft van yoghurt. Haal de pan van het vuur.

3

Snijd de roomboter in blokjes en roer dit door de curd heen. Zet de mangocurd in de koelkast om af te koelen.

4

Klop de slagroom stijf. Meng hierdoor de zure room, 3 el suiker en amandelextract.

5

Snijd de cake in blokjes.

6

We gaan de glaasjes vullen. Verdeel de helft van de blokjes cake over de glaasjes. Besprenkel de blokjes cake per glaasje met 1 tl Licor 43. Verdeel de helft van de amandelroom over de glaasjes. Verdeel dan de helft van de mangocurd over de glazen. Schep hierop de blokjes cake en besprenkel deze weer met 1 tl Licor 43 per glas. Hierop komt dan weer een laag amandelroom en de mangocurd. Zet tot gebruik in de koelkast.

Vind ons op facebook

You Might Also Like