Zoeter Zoetst

Licor 43 crème brûlée cheesecake met witte chocolade

Licor 43 crème brûlée is een erg likeurtje. Ik drink hem regelmatig puur met ijsblokjes. Het is een lekker romig drankje. Ik heb hem verwerkt in deze cheesecake. Je maakt deze no bake cheesecake ook nog met witte chocolade. Het maakt de cheesecake lekker romig en zacht. De topping maak je met dit likeurtje. De fijngehakte witte chocolade maakt de taart helemaal af.

Licor 43 crème brûlée cheesecake met witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 150 gram Bastogne
  • 60 gram roomboter
  • 1 zakje klopfix
  • 300 gram Monchou
  • 300 ml slagroom
  • 220 gram witte chocolade
  • 150 ml Licor 43 crème brûlée en 2 el Licor 43 crème brûlée
  • 1 1/2 gelatineblaadje
  • Springvorm van 18 cm

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm van 18 cm met bakpapier.

2

Verkruimel de Bastognekoekjes. Smelt de roomboter. Roer de gesmolten boter door de Bastognekruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.

4

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

5

Klop de monchou los. Meng de monchou met de slagroom, gesmolten witte chocolade en 2 el Licor 43 crème brûlée. Schep in de springvorm. Laat opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.

6

Voor de topping week je de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Giet de 150 ml Licor crème brûlée in een pannetje. Verwarm de Licor tot hij warm is. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de warme Licor 43 crème brûlée. Laat wat afkoelen. Giet in een maatbeker. Giet dit over de taart. Laat de taart nog een aantal uur in de koelkast opstijven.

7

Hak de overgebleven witte chocolade fijn en verdeel over de cheesecake.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: