Mini wellington met champignons, walnoten en blauwe kaas
Ingredients
- 400 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Roquefort
- 12 plakjes bladerdeeg
- 6 kleine handjes walnoten
- 1 ei
- 6 el paneermeel
- Ronde uitsteekvorm van ongeveer 11,5 cm.
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd champignons in stukjes.
Fruit de ui en knoflook. Bak de champignons mee tot ze zacht zijn geworden. Laat alles uitlekken in een vergiet.
Steek met de rond uitsteekvorm 6 cirkels uit het bladerdeeg. De andere 6 plakjes bladerdeeg gebruik je straks om als reepjes over de champignons te leggen.
Verdeel over elk bladerdeegplakje ÊÊn eetlepel paneermeel.
Verdeel het champignonmengsel over de rondjes. Snijd de Roquefort in stukjes en verdeel over de champignons. Hak de walnoten en verdeel over de champignons.
Snijd de overgebleven plakjes deeg in reepjes en leg dit als een raster over de Wellingtons heen.
Klop een eitje los. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Bak in de oven in 25 minuten goudbruin.