Diner/ Kerst

Mini wellington met champignons, blauwe kaas en walnoten

Mini wellington met champignons, walnoten en blauwe kaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Roquefort
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 6 kleine handjes walnoten
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • Ronde uitsteekvorm van ongeveer 11,5 cm.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd champignons in stukjes.

3

Fruit de ui en knoflook. Bak de champignons mee tot ze zacht zijn geworden. Laat alles uitlekken in een vergiet.

4

Steek met de rond uitsteekvorm 6 cirkels uit het bladerdeeg. De andere 6 plakjes bladerdeeg gebruik je straks om als reepjes over de champignons te leggen.

5

Verdeel over elk bladerdeegplakje ÊÊn eetlepel paneermeel.

6

Verdeel het champignonmengsel over de rondjes. Snijd de Roquefort in stukjes en verdeel over de champignons. Hak de walnoten en verdeel over de champignons.

7

Snijd de overgebleven plakjes deeg in reepjes en leg dit als een raster over de Wellingtons heen.

8

Klop een eitje los. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

9

Bak in de oven in 25 minuten goudbruin.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: