Zoeter Zoetst

Minitaartje met bladerdeeg, aardbeien en mascarponeroom

Minitaartje met bladerdeeg, aardbeien en mascarponeroom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 16

Ingredients

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 100 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 16 aardbeien
  • 1 ei
  • Eventueel nog wat poedersuiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd elk bladerdeegplak in 4 vierkantjes. Leg deze op de bakplaat.

3

Klop het eitje los en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte eitje.

4

Bak in 15 tot 20 minuten goudbruin.

5

Klop ondertussen de mascarpone samen met de slagroom tot een lobbige bijna stijf mengsel. Voeg de suiker toe en klop nog even door.

6

Snijd de aardbeien in plakjes.

7

Laat de bladerdeegvierkantjes afkoelen. Schep op elk bladerdeeghapje een flinke dot mascarpone en leg er een paar plakjes aardbei op. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Vind ons op facebook

You Might Also Like