Pasen/ Zoeter Zoetst

Chocolade paaseitjes met cheesecake en lemon curd

Chocolade cheesecake eitjes met lemon curd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 6 holle grote paaseitjes
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram slagroom
  • 100 gram suiker en 1 1/2 el suiker
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 60 gram roomboter

Instructions

1

Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moet even in de koelkast kunnen opstijven. Je kunt deze stap ook een dag van tevoren doen of je kunt kant en klare lemon curd gebruiken (je hebt 6 tl nodig). Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang dit op in een ander schaaltje.

2

Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de boter gesmolten is voeg je het citroensap en het ei toe. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten tot het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.

3

Klop de mascarpone amen met de slagroom en 1 1/2 el suiker lobbig.

4

Snijd voorzichtig de bovenkanten van de paaseieren af.

5

Vul ze met een laagje mascarponeroom. Schep hierop een halve tl lemon curd. Vul ze tot de bovenkant af met mascarponeroom en schep in het midden hiervan nog een halve tl lemon curd zodat het op een eitje lijkt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: