Zoeter Zoetst

Aardbeiengebakjes met banketbakkersroom

Aardbeiengebakjes met banketbakkersroom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 stuks

Ingredients

  • 12 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 ei en 2 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 45 gram maΓ―zena
  • 100 gram suiker en wat extra om het bladerdeeg mee te bestrooien
  • 200 gram aardbeien

Instructions

1

We gaan eerst het banketbakkersroom maken. Deze moet 4 uur kunnen opstijven in de koelkast, langer mag ook. Je kunt dit ook een avond van tevoren maken. Schraap het merg uit het vanillestokje.

2

Breng 450 ml melk samen met het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook.

3

Klop ondertussen 100 gram suiker met 50 ml melk en de eidooiers tot een glad mengsel. Voeg de maΓ―zena toe en klop nog even door.

4

Als de melk aan de kook is verwijder je het vanillestokje. Giet al kloppend de helft van de melk bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan bij de kokende melk. Laat dit al roerend met een garde nog 1 minuut koken. Zet het vuur uit, schep de room in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast voor 4 uur.

5

Verwarm de oven voor op 220 graden.

6

Laat de plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien. Snijd van ieder plakje bladerdeeg de randen van ongeveer 1 cm af. Bestrijk de buitenste rand van het vierkantje bladerdeeg met wat water en leg hierop de 4 afgesneden randen zodat je een bakje krijgt. Prik met een vork gaatjes in het vierkantje (de bodem van het bakje). Klop het eitje los en bestrijk de randen met het losgeklopte ei. Bestrooi de bladerdeegbakjes met wat suiker en bak in de oven voor 18 tot 20 minuten.

7

Laat de bakjes afkoelen. Klop het banketbakkersroom los. Vul de bladerdeegbakjes met banketbakkersroom. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel ze over de bladerdeeggebakjes.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: