Ijsjes/ Toetjes

Romige ijstaart met mango, passievrucht, witte chocolade en sprits

Romige ijstaart met mango, passievrucht, witte chocolade en sprits

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 260 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram sprits
  • 200 gram mango (diepvries)
  • 200 gram passievrucht (diepvries)
  • 4 tl citroensap
  • 300 gram suiker
  • 12 eidooiers
  • 300 gram roomboter

Instructions

1

We gaan eerst de mangocurd en passievruchtcurd maken. Dit kun je ook een dag van tevoren doen. Laat hiervoor de passievrucht en mango ontdooien. Pureer de passievrucht samen met 2 tl citroensap. Pureer de mango in een ander bakje ook met twee theelepels citroensap.

2

Doe de gepureerde mango samen met 6 eidooiers en 150 gram suiker in een pan en verwarm deze au bain-marie. Roer af en toe door. Na 20 tot 30 minuten wordt het mengsel wat dikker. Snijd 150 gram roomboter in blokjes en roer deze door het mangomengsel heen. Zet in de koelkast om af te koelen.

3

Je gaat hetzelfde doen voor het maken van de passievruchtcurd. Doe de gepureerde passievrucht in een pan, voeg 6 eidooiers toe en 150 gram suiker. Verhit au bain-marie 20 tot 30 minuten. Roer regelmatig door. Zet het vuur uit de roer 150 gram roomboter in blokjes erdoor. Zet in de koelkast.

4

De passievruchtcurd en mangocurd hebben een uurtje of twee a drie nodig om op te stijven. Je gebruikt deze straks in de laagjes van de ijstaart.

5

Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje. Klop de mascarpone lobbig samen met de slagroom, vanillemerg en gecondenseerde melk.

6

Hak de chocolade grof. Breek de sprits in stukjes.

7

Bekleed een springvorm (18 cm) of cakevorm (30 cm) met huishoudfolie.

8

Start met een laagje (1/4) van het mascarponemengsel. Hierop schep je de helft van de mangocurd en 1/3 van de sprits en 1/3 van de chocolade.

9

Schep hierop weer een laagje mascarpone. Hierop schep je de helft van de passievruchtcurd. Verdeel hierover de helft van de overgebleven sprits en chocolade.

10

Schep hierop weer een laagje mascarpone en dan de rest van de mangocurd. Verdeel hierover de overgebleven sprits en chocolade. Hierop schep je de laatste laag mascarpone. Verdeel de passievruchtcurd over de taart. Zet de ijstaart voor minimaal 8 uur in de diepvries.

Vind ons op facebook

You Might Also Like