Kerst

Kruidenboter kerstboom

Kruidenboter kerstboom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 320 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el verse bieslook
  • 3 el verse peterselie
  • 4 el verse salie
  • 4 zongedroogde tomaten
  • Scheutje citroensap

Instructions

1

We gaan een kerstboom maken van 3 verschillende soorten kruidenboter namelijk 'gewone' kruidenboter, kruidenboter met zongedroogde tomaatjes en kruidenboter met salie. Teken een kerstboom met de hoogte van 21 cm op een stuk bakpapier. Knip de boom uit en leg op een plank.

2

We gaan nu eerst de 'gewone' kruidenboter maken. Hiervoor snijd je twee teentjes knoflook fijn. Meng deze met 140 gram roomboter, 3 el verse bieslook, 3 el verse peterselie en een scheutje citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Schep op het bakpapier op het onderste gedeelte van de kerstboom.

3

We gaan nu de kruidenboter met zongedroogde tomaten maken. Hiervoor snijd je een teentje knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng deze met 100 gram roomboter. Breng op smaak met zout en peper. Schep op het middelste gedeelte van de kerstboom.

4

Als laatste maken we de kruidenboter met salie. Snijd een teentje knoflook fijn. Meng deze met 80 gram roomboter en 4 el versie salie. Breng op smaak met zout en peper. Schep op het bovenste gedeelte van de kerstboom. Versier eventueel met wat kruiden en serveer met stokbrood en dipstokjes.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: