Kerst/ Toetjes

Koffie panna cotta met chocoladesaus

Koffie panna cotta met chocoladesaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3,89 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 2 tl espressopoeder
  • 100 gram pure chocolade

Instructions

1

Laat de gelatine weken in koud water 10 minuten.

2

Breng 380 ml slagroom aan de kook samen met de espressopoeder en suiker.

3

Knijp de gelatineblaadjes uit. Zet het vuur uit er roer de gelatine door de slagroom.

4

Giet slagroom in de glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur. Langer mag ook.

5

Hak de pure chocolade fijn.

6

Breng voor de chocoladesaus 120 ml slagroom aan de kook. Zet het vuur uit en roer hierdoor de pure chocolade.

7

Laat wat afkoelen tot kamertemperatuur en giet dan de chocoladesaus in de glaasjes en dien op.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: