Diner

Doesburgse mosterdsoep

Na een dagje gure wind en regen is niks lekkerder dan even douchen en dan opwarmen met een lekkere kop soep. Wij maakten op deze regenachtige dag deze Doesburgse mosterdsoep.

Doesburgse mosterdsoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 3 tot 4

Ingredients

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • bosje lente ui
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 3 el Doesburgse mosterd
  • 100 ml room

Instructions

1

Snijd de prei in ringen en was de prei.

2

Maak de bouillon door de bouillonblokjes met 1 liter water op te zetten

3

Hak de ui in stukjes en pel en pers de knoflook.

4

Smelt de boter in de pan.

5

Bak hierin voor 3-5 minuten de prei, knoflook en ui.

6

Voeg dan de bloem toe en bak 3 à 4 minuten mee.

7

Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook 5 minuutjes.

8

Bak ondertussen de spekjes uit en snijd de lente ui in ringen.

9

Voeg de mosterd en room toe en verwarm dit nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.

10

Serveer de mosterdsoep met de spekjes en lente ui.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply