Diner

Zuurkoolovenschotel met oude kaas en een vleugje honing mosterd

Zuurkoolovenschotel met oude kaas en een vleugje honing mosterd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 3,96 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 kg geschilde kruimige aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 100 ml warme melk
  • 70 gram boter
  • 200 gram crème fraîche
  • 3 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 100 gram oude kaas

Instructions

1

Meng de zuurkool met 4 el water en breng aan de kook. Laat op laag vuur 25 minuten koken.

2

Schil de aardappels en breng ze aan de kook.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

4

Verwarm de melk. Stamp de aardappels samen met de zuurkool, de warme melk en de boter tot een mooie stamppot.

5

Breng op smaak met zout en peper en schep in de ovenschaal.

6

Meng de crème fraîche met de oude kaas, honing en mosterd. Schep dit op de zuurkool.

7

Zet de zuurkoolovenschotel voor 25 minuten in oven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: