Zoeter Zoetst

Appel monchoutaart met amandelspijs en speculaaskruimels

Appel monchoutaart met amandelspijs en speculaaskruimels

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 180 gram sprits
  • 60 gram roomboter
  • 180 gram amandelen
  • 100 gram suiker en 3 el suiker
  • 1 ei
  • 1 tl citroensap
  • 2 appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 vanillestokje
  • 3 speculaasjes

Instructions

1

Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de sprits koekjes en smelt de boter. Meng dit door elkaar en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

We gaan nu de amandelspijs maken. Maal daarvoor in de keukenmachine de amandelen met 100 gram suiker, 1 ei en 1 tl citroensap fijn. Kneed nog even door. Rol dit uit met een deegroller en bloem ter grootte van de springvorm. Leg het spijs op de taartbodem.

4

Snijd de appels in stukjes en meng met de vanillesuiker. Verdeel de appels over de spijs.

5

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

6

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit het vanillestokje.

7

Klop de monchou los met het vanillemerg en 3 el suiker. Meng de monchou met de slagroom. Schep het monchoumengsel in de springvorm en laat voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

8

Verkruimel de speculaasjes over de taart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply