Diner

Kerrie bloemkoolovenschotel

Kerrie bloemkoolovenschotel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,50 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 50 gram roomboter
  • 100 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 el kerriepoeder
  • 200 gram crème fraîche

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

2

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.

3

Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 8 minuten gaar.

4

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Stamp de aardappelen met de warme melk, roomboter en 50 gram geraspte kaas tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

5

Giet de bloemkool af. Schep de bloemkool in de ovenschaal.

6

Verdeel hierover de aardappelpuree. Strooi de overgebleven geraspte kaas erover.

7

Meng de crème fraîche met de kerriepoeder. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de aardappelpuree. Bak de kerriebloemkoolovenschotel in 25 minuten gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: