Zoeter Zoetst

Citoencheesecake met frambozensaus

Citroen cheesecake met frambozensaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 150 gram Bastognekoekjes
  • 60 gram roomboter
  • 300 gram Monchou
  • 300 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 3 1/2 el suiker
  • 150 gram frambozen
  • 1 citroen
  • Springvorm van 18 cm

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.

2

Verkruimel de Bastognekoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten roomboter met de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen.

4

Halveer 100 gram frambozen.

5

Klop de Monchou los samen met 3 el suiker, citroensap en citroenrasp.

6

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

7

Meng de slagroom met de Monchou.

8

Schep de helft van het Monchoumengsel in de springvorm. Verdeel hierover de gehalveerd frambozen. Schep hierop de overgebleven Monchou. Zet de taart in de koelkast om op stijven voor minimaal 4 uur.

9

Pureer voor de frambozensaus 50 gram frambozen samen 1/2 el suiker. Haal de saus door een zeefje waardoor je een gladde saus krijgt. Giet de frambozensaus over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: