Zoeter Zoetst

Cake met bokkenpootjes

Cake met bokkenpootjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,70 out of 5)
Loading...
By Nicole Serves: 10

Ingredients

  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram bokkenpootjes
  • 2 handje(s) bloem

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Vet het cakeblik in met boter en bestuif het blik met bloem.

3

Mix de boter met de suiker en een snuf zout tot een romig geheel.

4

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als de andere is opgenomen.

5

Voeg het bakmeel toe en klop nog even goed door.

6

Snijd de bokkenpootjes in grove stukken. Doe ze in een schaaltje en bestrooi ze met bloem. Zorg dat om elk stukje wat bloem zit. Dit zorgt ervoor dat je vulling in de cake niet naar beneden zakt.

7

Spatel ze voorzichtig door het beslag.

8

Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake in 55 tot 60 minuten bruin. Let goed op of de bovenkant niet verbrand. Dek zonodig af met een stukje bakpapier of aluminiumfolie.

9

Als de cake uit de oven komt stort hem dan direct en laat hem dan rustig afkoelen.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply