Zoeter Zoetst

Appeltaart met pecanspijs en gekarameliseerde pecannoten

Appeltaart met pecanspijs en gekarameliseerde pecannoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/2 ei
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 2 tl citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 80 gram suiker en 3 el suiker
  • 330 gram pecannoten
  • 1300 gram appels
  • 3 el custardpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 el Ahornsiroop

Instructions

1

We gaan eerst de pecanspijs maken. Hiervoor maal je 180 gram pecannoten fijn. Meng de gemalen pecannoten met 80 gram suiker, een half eitje en 1 tl citroensap. Kneed dit goed door en leg in de koelkast om te rusten. Je kunt deze stap ook al een dag van tevoren uitvoeren.

2

We gaan nu het deeg maken. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de roomboter, een ei, de witte basterdsuiker, vanillesuiker, 1 tl citroensap en een snuf zout. Kneed tot een mooi deeg en leg dan een half uur in de koelkast om te rusten

3

Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verwarm de oven op 170 graden.

4

Snijd de appels in stukjes. Meng de appels met 3 el suiker, kaneel en custardpoeder.

5

Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.

6

Verdeel de pecanspijs over de bodem. Schep hierop de appels. Druk goed aan.

7

Bak de taart in 60-65 minuten gaar.

8

Bak de overgebleven pecannoten 4 minuten in een droge koekenpan. Voeg de Ahornsiroop toe en bak nog 1 minuut mee. Laat de noten afkoelen en hak wat kleiner. Verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like