Zoeter Zoetst

Appelkanjers

Appelkanjers

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 3,80 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 kleine appels
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl custardpoeder
  • 40 gram suiker en 1 el suiker
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1/2 eiwit
  • Groot glas/schaaltje of ronde uitsteekvorm
  • Poedersuiker om de appelkanjers mee te bestrooien

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil en snijd de appels in stukjes. Meng de stukjes appel met de kaneel, custardpoeder en 1 el suiker.

3

Leg 4 plakjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.

4

Verdeel in het midden van de plakjes bladerdeeg de stukjes appel. Leg hierop de andere plakjes bladerdeeg. Druk met een groot glas/schaaltje of ronde uitsteekvorm rondjes uit het deeg. Verwijder het overtollige deeg en druk de naden dicht. Je kunt hiervoor eventueel wat water gebruiken.

5

Bestrijk met een klein beetje eiwit de bladerdeegrondjes. Meng door de rest van het eiwit het amandelschaafsel en de suiker (40 gram). Verdeel dit over de appelkanjers en bak ze in 20-25 minuten gaar. Bestrooi de appelkanjers met poedersuiker.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: