Zoeter Zoetst

M&M taart met Oreo en karamel

M&M taart met Oreo en karamel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 225 gram Oreo
  • 50 gram roomboter en 10 gram roomboter
  • 300 ml slagroom en 45 ml slagroom
  • 300 gram monchou
  • 3 el suiker en 50 gram suiker
  • 100 gram M&M's

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de Oreo koekjes en smelt 50 gram roomboter. Meng de gesmolten boter met de Oreokruimels. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minstens een kwartier.

3

Klop 300 ml slagroom stijf.

4

Klop de monchou los met 3 el suiker.

5

Meng de monchou met de slagroom. Schep in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven.

6

Je kunt de karamelsaus ongeveer een half uur/uur voor het opdienen van de taart maken. Hiervoor doe je 50 gram suiker in een pan. Schep hierbij 1 el water. Laat dit op laag vuur karameliseren. In een andere pan verwarm je 45 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooi bruine kleur heeft gekregen schenk je al roerend met een garde de warme slagroom erbij, pas op dit kan wat gaan schuimen. Roer even door en haal de pan dan van het vuur. Roer er 10 gram roomboter door en laat wat afkoelen.

7

Verdeel de karamel en de M&M's over de taart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like