Zoeter Zoetst

Appelnotentaart met bitterkoekjes en custard

et’s go nuts

Appeltaart is toch wel ÊÊn van onze favoriete taartjes… Bij jullie? Een appelkruimel, een ouderwetse appeltaart, een Franse appeltaart…zo kunnen we nog wel even doorgaan 🙂 Er zijn veel variaties en voor ieder dus wel wat lekkers te vinden. Wij bakten deze appeltaart met noten. Op de bodem gebruikten we ook nog bitterkoekjes. De koekjes nemen het vocht van appels op en geven net een andere smaak aan de bodem. 

Appelnotentaart met bitterkoekjes en custard

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (62 votes, average: 3,63 out of 5)
Laden...
By Nicole Serves: 10

Ingredients

  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1300 gram goudreinetten
  • 100 gram rozijnen
  • 3 tl kaneel
  • - 3 el custard
  • - 70 gram suiker
  • - 240 gram bitterkoekjes
  • - 200 gram gemengde noten
  • - 3 el ahornsiroop

Instructions

1

Meng de witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, roomboter, vanillesuiker, het ei en een snuf zout. Kneed het tot een samenhangend deeg en laat het deeg in plasticfolie minimaal een half uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.

3

Schil de appels en snijd ze in stukjes.

4

Meng de appels met de rozijnen, suiker, kaneel en custard.

5

Bekleed de springvorm (de bodem en de zijkanten) met het deeg.

6

Leg op het deeg de bitterkoekjes.

7

Hierop komt het appelmengsel. Druk dit goed aan.

8

Zet de taart voor 50-60 minuten in de oven. Als de bovenkant te hard gaat dek hem dan af met bakpapier of aluminiumfolie.

9

Haal de taart eruit.

10

Bak de noten 4 minuten in een droge koekenpan. Voeg dan de ahornsiroop toe en bak de noten nog ÊÊn minuutje.

11

Leg de noten op de taart en laat afkoelen.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

2 Comments

  • Silvia Hoigeveen
    november 4, 2019 at 3:53 pm

    Heerlijk recept voor een niet standaard appeltaart
    Ik heb wel de suiker over de appels weggelaten.

  • Leave a Reply