Zoeter Zoetst

Cake met speculaas, peer en pure chocolade

Een lekkere plak cake bij de koffie

Een basiscake kun je met zoveel verschillende smaken vullen. Wij hadden nu zin in de combinatie peer, pure chocolade en speculaas. De cake is rijkelijk gevuld want je moet wel alles goed kunnen proeven wat je er in stopt 🙂 Wat zijn jullie favoriete vullingen?

Cake met speculaas, peer en pure chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 3,67 out of 5)
Laden...
Serves: 10

Ingredients

  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 2 peren
  • 100 gram pure chocolade
  • 11 speculaasjes
  • 4 el bloem

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 230 graden.

2

Vet het cakeblik in met boter en bestuif met wat bloem.

3

Klop de boter met de basterdsuiker tot een romige massa.

4

Voeg ÊÊn voor ÊÊn de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het toegevoegde ei goed is opgenomen.

5

Voeg dan een snuf zout toe en voeg het zelfrijzende bakmeel toe. Klop even goed door.

6

Snijd de peren in stukjes.

7

Hak de chocolade grof.

8

Breek de speculaasjes in stukjes.

9

Doe dit in een kom. Schep drie eetlepels bloem hierdoor. Dit zorgt ervoor dat de vulling in de cake niet naar beneden zakt.

10

Spatel de vulling (de perenstukjes, chocolade, speculaas) door het cakebeslag.

11

Schep het cakebeslag in het cakeblik.

12

Zet de oven terug op 175 graden.

13

Bak de cake in 50-60 minuten gaar. Dek zonodig de bovenkant de laatste 10 minuten af met bakpapier.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply