Oud en nieuw/ Zoeter Zoetst

Stoofperenkanjers met amandelspijs

Stoofperenkanjer met amandelspijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram stoofperen
  • 1 tl custardpoeder
  • 65 gram suiker en 1 el suiker
  • 1/2 tl citroensap
  • 50 gram amandelen
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1/2 eiwit en een half klein eitje
  • Ronde uitsteekvorm van ongeveer 9 cm
  • Poedersuiker

Instructions

1

We gaan eerst het amandelspijs maken. Maal hiervoor de amandelen fijn. Meng met 25 gram suiker, 1/2 tl citroensap en een half eitje. Kneed tot een spijs. Leg in de koelkast tot gebruik. Deze stap kan je ook een dag van tevoren doen.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Snijd de stoofpeertjes in stukjes. Dep droog. Meng de stoofpeertjes met de custardpoeder en 1 el suiker.

4

Leg op met bakpapier beklede bakplaat 4 plakjes bladerdeeg. Steek er rondjes uit met de uitsteekvorm. Verdeel het amandelspijs over de 4 bladerdeegrondjes. Houd wat ruimte vrij aan de randen van het deeg. Verdeel hierover de stoofpeertjes. Steek uit de andere 4 plakjes bladerdeeg rondjes. Leg op de andere 4 plakjes. Druk de naden dicht.

5

Bestrijk de stoofperenkanjers met wat eiwit. Meng de rest van het eiwit met het amandelschaafsel en 40 gram suiker. Verdeel dit over de stoofperenkanjers en bak ze in 20-25 minuten gaar. Bestrooi de stoofperenkanjers met poedersuiker.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: