Zoeter Zoetst

Worteltaart met roomkaas en pecannoten

Worteltaart met roomkaas en pecannoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 5 eieren
  • 280 ml zonnebloemolie
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram rozijnen
  • 300 gram wortelen (julienne)
  • 260 lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 260 gram pecannoten
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 160 gram poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 3 el Ahornsiroop

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Wel de rozijnen minimaal 10 minuten in warm water.

4

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf.

5

Meng de eidooiers met de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, rozijnen, wortelen, 100 gram pecannoten, kaneel en de koek- en speculaaskruiden en een snuf zout.

6

Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.

7

Spatel dan voorzichtig de stijf geklopte eiwitten erdoor.

8

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart gaar in 60 tot 70 minuten. Check met een sateprikker of de taart gaar is.

9

Laat de taart afkoelen.

10

We gaan nu roomkaasfrosting maken. Rasp hiervoor de schil van de sinaasappel.

11

Hiervoor mix je de roomboter met de roomkaas, poedersuiker en sinaasappelrasp.

12

Snijd de worteltaart horizontaal doormidden.

13

Verdeel de helft van de roomkaasfrosting tussen de twee taarthelften. Schep de andere helft op de bovenkant van de taart.

14

Bak de overgebleven pecannoten in een droge koekenpan voor ongeveer 4 minuten. Voeg dan 3 el Ahornsiroop toe en bak nog 1 minuut. Laat de noten afkoelen en hak grof. Verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like