Lazy Sunday/ Oud en nieuw

Drie soorten bruschetta

Drie soorten bruschetta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 bruschetta's

Ingredients

  • 1 verse ciabatta
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gram feta
  • 4 dikke plakken brie
  • 4 tl cranberrycompote
  • 4 schijfjes geitenkaas met honing (1 schijfje is 18 gram)
  • 1/4 appel
  • handje walnoten
  • 3 tot 4 tl honing
  • Extra nodig: een grillpan of grillstand van de oven

Instructions

1

We gaan 3 soorten bruschetta's maken, namelijk 4 bruschetta's met brie en cranberrycompote. 4 bruschetta's met geitenkaas, walnoten, appel en honing en 4 bruschetta's met feta en knoflooktomaatjes uit de oven.

2

We starten met het poffen van de tomaatjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de tomaatjes samen met de feta en ÊÊn fijngesneden teentje knoflook in een ovenschaaltje. Giet hierbij 2 el olijfolie en de Italiaanse kruiden. Hussel door en breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven voor 20 minuten.

3

Ondertussen snijden we de ciabatta in plakken. Bestrijk elke plak aan beide kanten met olijfolie. Bak de stokbroodjes totdat ze een mooie bruine kleur hebben. Wrijf de geroosterde ciabatta in met een teentje knoflook.

4

We gaan nu de andere twee soorten ciabatta maken. Beleg 4 broodjes met brie en verdeel hierover de cranberrycompote. Leg deze stokbroodjes alvast op een bakplaat, je bakt ze samen met de andere broodjes straks nog even in de oven.

5

We gaan nu geitenkaas bruschetta's maken. Verdeel over 4 stokbroodjes de geitenkaas. Snijd de appel in de plakjes en verdeel erover. Leg de walnoten op de appel en verdeel de honing over de broodjes. Vind je honing en wat zoeter lekker kies dan voor 4 tl, houd het anders bij 3 tl honing.

6

Bak zowel de bruschetta's met geitenkaas en bruschetta's met brie 5 tot 7 minuten in de oven op 180 graden.

7

Ondertussen kunnen we dan de bruschetta's met feta en knoflooktomaatjes maken. Snijd de feta in stukjes en verdeel over de 4 plakjes brood. Verdeel de tomaatjes erover en breng op smaak met zout en peper en bestrooi eventueel nog met Italiaanse kruiden.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: