Diner

Romige tomatensoep met gegrilde tomaten

Romige tomatensoep met gegrilde tomaten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 800 gram tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 250 ml kookroom

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Halveer de tomaten. Snijd de uien in parten. Verwijder het schilletje van de tenen knoflook.

3

Meng de tomaten, uien en knoflook met de olijfolie en balsamicoazijn. Hussel goed door en schep dan op de bakplaat. Bak dit 45 minuten in de oven.

4

Breng 500 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.

5

Doe wat olie in een pan. Bak hierin kort de tomaten, uien en knoflook samen met de Italiaanse kruiden.

6

Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Pureer met een staafmixer.

7

Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: