Witte chocolade cheesecake met aardbeien rabarbercompote
Ingredients
- 220 gram spritskoekjes
- 75 gram roomboter
- 300 gram monchou
- 300 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 180 gram witte chocolade
- 250 gram aardbeien
- 250 gram rabarber
- 60 gram suiker
- 2 el maïzena
- 3 tl citroensap
Instructions
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter.
Verkruimel de spritskoekjes en smelt de roomboter. Meng de koekkruimels met de gesmolten roomboter. Schep in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal een kwartier.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom stijf samen met de klopfix.
Klop de monchou los.
Meng de monchou met de slagroom en witte chocolade. Schep in de springvorm en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Snijd de rabarber in stukjes. Doe de rabarber in een pan samen met de suiker en citroensap. Breng aan de kook en kook 7 tot 8 minuten. Kook de laatste twee minuten de aardbeien mee totdat deze ook zacht zijn geworden. Maak een maïzenapap door de maïzena te mengen met 4 el water. Voeg het papje toe, roer nog even goed door en laat nog even kort koken. Zet het vuur uit en laat de compote afkoelen.
Schep de compote voor het serveren op de taart.