Diner

Frietje pulled chicken pinda

Frietje met pullen chicken met pindasaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 kipfilet
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 4 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el ketjap en 1 tl ketjap
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl sambal
  • 6 el pindakaas
  • 500 gram ovenfriet
  • 1/2 rode ui
  • 1 lente ui
  • Gebakken uitjes (optioneel)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de 1/2 rode ui fijn en de lente ui in dunne plakjes.

3

Breng 1 liter water aan de kook samen met de kippenbouillonblokjes. Als het water kookt doe je de kipfilet erin. Kook gaar in 20 minuten.

4

Bak de friet in de oven goudbruin en breng op smaak met zout.

5

Maak de pindasaus door 6 el pindakaas in een pan te mengen met 2 el ketjap, 180 ml water, 2 tl donkerbruine basterdsuiker en 1/2 tl sambal. Verwarm al roerend tot de saus lekker warm is geworden.

6

Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Meng met 2 tl donkerbruine basterdsuiker, 1 tl ketjap, 1 tl olijfolie en 1/2 tl sambal. Bak in een koekenpan de kip een paar minuten.

7

Serveer de friet met de pulled chicken, pindasaus, rode ui, lente ui en eventueel gebakken uitjes.

 

Vind ons op facebook

You Might Also Like