Zoeter Zoetst

Appelkoeken met Speculoos

Appelkoeken met Speculoos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 flinke el en 6 tl Speculoos
  • 3 appels
  • 1/2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el amandelschaafsel
  • Een uitsteekvorm van 9 cm

Instructions

1

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.

2

Schil en snijd de appels in 4 parten. Snijd elke partje appel in schijfjes.

3

Steek met de uitsteekvorm 6 rondjes uit het bladerdeeg. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat.

4

Verdeel over elk rondje bladerdeeg ÊÊn tl Speculoos. Leg hierop de appelschijfjes. Ze mogen wat over elkaar heen liggen.

5

Meng de suiker met de kaneel. Bestrooi hiermee de appelkoeken. Bak de bladerdeegkoeken in 40 minuten gaar.

6

Bestrooi ze met het amandelschaafsel. Maak 1 flinke el Speculoos kort warm in een pannetje en drizzle over de koeken heen.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: