Witte chocolade cheesecake met citroen en bramencompote
Ingredients
- 170 gram Sprits koekjes
- 50 gram roomboter
- 300 gram Monchou
- 300 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 citroen
- 180 gram witte chocolade
- 300 gram bramen (diepvries)
- 3 tl citroensap (mag ook uit zo'n flesje citroensap)
- 70 gram suiker
- 1 1/2 el maïzena
Instructions
Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Verkruimel de Sprits koekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal een kwartier.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.
Rasp de citroen en pers het sap eruit.
Klop de slagroom stijf met de klopfix.
Klop de Monchou los met het citroensap en rasp.
Meng de Monchou met de slagroom en gesmolten witte chocolade.
Schep in de springvorm en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
We gaan nu de bramencompote maken. Hiervoor doe je de bramen in een pan samen met 3 tl citroensap en de suiker. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken. Maak een maïzenapapje door de maïzena te mengen met 3 el water. Voeg dit na 10 minuten al roerend toe. Breng nog even aan de kook, laat nog 1 tot 2 minuten koken en zet het vuur dan uit. Laat afkoelen en verdeel dan over de taart. Dit kan na ongeveer 3 uur koelen in de koelkast.