Zoeter Zoetst

Plaattaart met mascarpone, lemon curd en aardbeien

Plaattaart met mascarpone, lemon curd en aardbeien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (80 votes, average: 3,51 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 bakje mascarpone van 250 gram
  • 500 gram aardbeien
  • 1 citroen
  • 100 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 2 eieren

Instructions

1

We gaan eerst de lemon curd maken. Dit kun je ook een dag of een aantal uur van tevoren doen. Rasp hiervoor de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang dit op in een ander bakje.

2

Verwarm de citroenrasp met de boter en suiker au bain-marie totdat de boter is gesmolten.

3

Voeg dan het citroensap toe en 1 ei. Roer goed door en laat in ongeveer 20 tot 30 minuten op het vuur staan. Roer af en toe even door. Haal de lemon curd van het vuur, laat wat afkoelen en zet dan tot gebruik of voor minimaal 2 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit.

5

Klop een eitje los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

6

Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten gaar.

7

Laat afkoelen.

8

Klop de mascarpone los met een garde. Bestrijk de plaattaart met mascarpone.

9

Verdeel hierover de lemon curd en de aardbeien.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: