Ijsjes

Lemon curd ijs

Lemon curd ijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 citroen
  • 100 gram suiker
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructions

1

We gaan eerst de lemon curd maken. Dit kun je ook een dag van tevoren maken. Het is belangrijk dat de lemon curd kan terugkoelen, dit duurt 4-6 uur. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang dit op in een ander schaaltje. Doe de suiker samen met de citroenrasp en roomboter in een pan en verwarm dit au bain-marie.

2

Als de boter gesmolten is voeg je het ei en citroensap toe. Verwarm dit 20-30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat de lemon curd wat afkoelen en verder opstijven (4 uur lang) in de koelkast.

3

Klop de slagroom lobbig samen met de gecondenseerde melk.

4

Vul een diepvriesbak met 4 lagen slagroomijs en 4 lagen lemon curd. Per laag lemon curd gebruik je 2 el. Eindig met een laagje lemon curd. Zet in de diepvries voor minimaal 8 uur en haal ruim van tevoren uit de diepvries zodat het ijs makkelijk te scheppen is. Het kan dat je wat lemon curd overhoudt. Dit is lekker op een scone, in de yoghurt of kwark.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: