Diner

Witlofovenschotel met Hollandaisesaus

Witlofovenschotel met Hollandaisesaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Serves: 3

Ingredients

  • 1 kg geschilde kruimige aardappelen
  • 4 flinke stronken witlof
  • 4 plakken kaas
  • 4 grote plakken ham
  • 150 ml volle melk
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 1 eidooier van een groot ei
  • 1 t citroensap

Instructions

1

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de harde kern uit de witlof en kook ze in 15 minuten gaar.

2

Vet een ovenschaal in.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4

Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Verwarm de melk en giet dit bij de aardappelen. Stamp ze met de melk en 40 gram roomboter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal.

5

Laat de witlof goed uitlekken. Rol ze in een plak ham en kaas. Leg ze witlofrolletjes op de puree.

6

Smelt 100 gram roomboter voor de Hollandaisesaus. Laat dit goed warm worden maar niet bruin.

7

Doe 1 eidooier in een hoge beker. Voeg hieraan toe 1 tl water en 1 tl citroensap en wat zout. Zet de staafmixer aan.

8

Giet nu de gesmolten boter er heel voorzichtig in een dunne straal erbij. Je kunt hiervoor een maatbekertje gebruiken. Blijf dit met de staafmixer door elkaar heen mengen.

9

Schep de saus over de witlof en bak de ovenschotel nog 10 minuten af.

Vind ons op facebook

You Might Also Like