Diner/ Kerst

Romige champignonnensoep met truffel

Romige champignonnensoep met truffel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 500 gram kastanjechampignons en 200 gram paddenstoelen/champignons naar smaak om heel in de soep te doen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 2 paddenstoelen bouillonblokjes
  • 60 gram roomboter
  • 4 el bloem
  • 3 grote el truffeltapenade

Instructions

1

Hak de ui en de teentjes knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons (500 gram) in plakjes.

2

Maak de bouillon door twee paddenstoelen bouillonblokjes te verkruimelen in 1 liter kokend water.

3

Smelt de boter in de pan.

4

Bak de ui, knoflook en kastanjechampignons 5 minuten.

5

Voeg de bloem toe. Bak dit 2 minuten mee. Roer goed door.

6

Voeg dan bouillon toe. Roer even goed door. Kook de soep nog 5 minuten.

7

Pureer de soep met een staafmixer.

8

Voeg de kookroom en truffeltapenade toe en laat de soep op laag vuur staan.

9

Bak de 200 gram paddenstoelen/champignons naar keuze. Verdeel de soep over de kommen en schep hierop de gebakken paddenstoelen.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply