Ijsjes/ Toetjes

Advocaat ijstaart met chocolade en bokkenpootjes

Advocaat ijstaart met chocolade en bokkenpootjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 270 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 vanillestokje
  • 12 el advocaat
  • 100 gram pure chocolade + extra om de ijstaart mee te decoreren.
  • 200 gram bokkenpootjes

Instructions

1

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

2

Klop de slagroom samen met de mascarpone, vanillemerg en gecondenseerde melk tot een lobbige massa.

3

Hak de chocolade en bokkenpootjes grof.

4

Bekleed een cakevorm van 30 cm met huishoudfolie.

5

Schep 1/4 van het mascarpone slagroommengsel in de vorm. Verdeel hierover 1/3 van de chocolade, 1/3 van de bokkenpootjes en 4 eetlepels Advocaat. Ga zo door totdat de cakevorm gevuld is. We maakten 3 laagjes met Advocaat, bokkenpootjes en pure chocolade en 4 laagjes met het mascarpone slagroom mengsel. Zet de cakevorm voor minimaal 8 uur in de diepvries.

6

Hak eventueel nog wat chocolade grof en bestrooi de ijstaart hiermee.

Vind ons op facebook

You Might Also Like