Diner/ Kerst

Sushitaartje met zalm en komkommer

Sushitaartje met zalm en komkommer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 125 gram sushirijst
  • 1 1/2 el rijstazijn
  • 1/2 tl suiker
  • 1/3 van een komkommer
  • 1 lente ui
  • 320 gram verse zalmfilet van sushikwaliteit
  • 5 el Japanse mayonaise
  • 2 tl srirachasaus
  • sesamzaad en sojasaus.
  • Kookring van 7 cm

Instructions

1

Kook de sushirijst met 175 ml water. Als het kookt laat je het 10 minuten koken met de deksel op de pan. Na 10 minuten koken zet je het gasfornuis uit en laat je de sushi staan in de pan met de deksel erop. Laat dit minstens 15 minuten staan.

2

Snijd de zalm in kleine blokjes en meng met de Japanse mayonaise en srirachasaus. Breng op smaak met zout en peper.

3

Snijd kleine blokjes van de komkommer of dunne repen met een dunschiller of kaasschaaf.

4

Verwarm de rijstazijn kort op het vuur en los de suiker er in op.

5

Meng de rijstazijn met de sushirijst.

6

Bouw het sushitaartje op door te starten met een laagje rijst te scheppen in de kookring. Duw goed aan. Hierop komt een laagje komkommer en dan 1/4 van de zalm. Dan weer een laagje sushirijst, komkommer en eindig met de zalm. Laat het taartje goed opstijven in de koelkast.

7

Snijd het lente ui in plakjes. Haal voor het serveren de ring er voorzichtig af en bestrooi de taartjes met sesamzaad en lente ui. Serveer met wat sojasaus.

Vind ons op facebook

You Might Also Like