Diner

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkoolsoep met kerrie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2,50 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Scheut kookroom
  • 2 el kerrie

Instructions

1

Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in stukken.

2

Snipper de ui.

3

Doe wat olie in een pan. Bak hierin de aardappelen, bloemkool en ui voor 5 minuten.

4

Voeg de kerrie toe en bak nog 2 a 3 minuten mee.

5

Voeg een liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes er boven. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.

6

Pureer de soep. Voeg een scheutje kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: