Ijsjes

Stoofperenijstaart met Amaretto en kletskoppen

Stoofperenijstaart met Amaretto en kletskoppen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 400 gram stoofperen (ongeveer 6 stuks)
  • 240 gram suiker
  • 1 tl citroensap
  • 150 ml Amaretto en 3 el Amaretto
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 80 gram kletskoppen en wat extra voor decoratie
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 1 vanillestokje

Instructions

1

We gaan als eerste de stoofperen maken voor de stoofperencompote. Schil de peertjes en zet ze in een pan. Giet hierbij 150 ml Amaretto. Vul aan met water totdat de stoofpeertjes onderstaan. Voeg hieraan toe de kaneelstokjes, steranijs en witte basterdsuiker. Breng aan de kook en laat drie kwartier op laag vuur stoven.

2

Laat de peertjes wat afkoelen en verwijder dan het klokhuis en snijd ze in kleinere stukjes. Doe ze in een pan met de suiker en citroensap. Breng dit aan de kook en laat een paar minuutjes koken totdat er een mooie compote ontstaat. Laat even wat afkoelen.

3

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

4

Klop de slagroom lobbig samen met de mascarpone, gecondenseerde melk en vanillemerg.

5

Bekleed de cakevorm van 30 cm met plastic folie.

6

We gaan nu de ijstaart opbouwen. Start eerst met een laagje van het mascarponemengsel. Hierop schep je 1/3 van de stoofperencompote. Verdeel 1/3 van de koekjes erover, je kan ze in stukjes breken en er over verdelen. Verdeel 1 el Amaretto erover. Begin nu weer overnieuw met de laagjes. We maakten in totaal 4 lagen met het mascarponemengsel en 3 lagen met de stoofperencompote, kletskoppen en Amaretto. Zet minimaal een nachtje in de diepvries.

Vind ons op facebook

You Might Also Like