Zoeter Zoetst

Speculoosblondie

Speculoosblondies

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 220 gram roomboter
  • 275 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 11 Speculooskoekjes
  • 4 el Speculoos

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier.

2

Smelt de roomboter.

3

Mix de gesmolten roomboter samen met de lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker en vanille extract tot een glad mengsel.

4

Klop de eieren er één voor één door. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen.

5

Klop de bloem en een snuf zout erdoor. Klop het mengsel 3 minuten lang goed door.

6

Hak 4 Speculooskoekjes grof en spatel ze door het beslag.

7

Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel de Speculoospasta hierover. Je kunt de Speculoospasta eventueel heel kort verwarmen zodat hij wat makkelijker te verdelen is. Pas op dat hij hierdoor niet te dun wordt. Schep de rest van het beslag in bakvorm.

8

Leg de rest van de Speculoosjes op de Blondie. Druk wat aan.

9

Bak de Blondie in 28 tot 30 minuten in de oven. Dek na 10/15 minuten de bovenkant van de blondie af met een bakpapiertje. Zo voorkom je dat de Speculooskoekjes te bruin bakken.

10

Laat de blondie goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: