Zoeter Zoetst

Appelcake met kaneel en fudge

Appelcake met kaneel en fudge

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 grote appels
  • 120 gram fudge
  • 1 el kaneel
  • 1 el bloem en wat extra voor het bestuiven van het cakeblik.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet het cakeblik (30 cm) in met boter en bestuif met een klein beetje bloem.

3

Snijd de appels in stukjes.

4

Snijd de fudge in kleine blokjes.

5

Meng de stukjes appel met de fudge en 1 el bloem.

6

Klop de roomboter met de basterdsuiker en een snuf zout romig (tenminste 5 minuten).

7

Klop één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.

8

Spatel het zelfrijzend bakmeel, de stukjes appel en fudge en de kaneel door het botermengsel.

9

Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Wanneer deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

You Might Also Like