Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snijd de stoofperen in stukjes. Doe ze in een pan samen met de rode wijn, 60 gram donkerbruine basterdsuiker, kaneelstokje en steranijs. Breng de stoofpeertjes aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in drie kwartier gaar stoven. Laat de stoofpeertjes goed uitlekken en dep droog met wat keukenpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het cakeblik (30 cm) in met boter en bestuif met wat bloem. Klop de roomboter samen met 200 gram donkerbruine basterdsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Meng de stoofpeertjes met 1 el bloem. Dit zorgt ervoor dat stoofpeertjes mooi verdeeld over de cake zitten. Spatel het zelfrijzend bakmeel, koek- en speculaaskruiden en een snuf zout door het beslag. Spatel dan voorzichtig de stoofpeertjes erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en bak in 50 tot 60 minuten gaar in de oven. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er droog uitkomt dan is de cake gaar. Speculaascake met stoofperen
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Speculaascake met stoofperen
1
2
3
4
5
6
7
8
9