Sinterklaas/ Toetjes

Romig slagroom kwarktoetje met speculaas en rood fruit

Romig slagroom kwarktoetje met speculaas en rood fruit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 4 speculaasjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram volle kwark
  • 250 gram rood diepvriesfruit
  • 1 tl citroensap
  • 5 el suiker
  • 1 el maïzena

Instructions

1

Breng het diepvriesfruit samen met 3 el suiker en de citroensap aan de kook. Maak een papje van de maïzena en twee eetlepels water. Zodra het fruit kookt voeg je het maïzenapapje toe. Roer goed door, breng opnieuw aan de kook en zodra de compote kookt zet je het vuur uit.

2

Verkruimel de speculaasjes en verdeel over de 4 glaasjes.

3

Klop de slagroom stijf. Spatel samen met 2 el suiker door de volle kwark.

4

Verdeel de slagroomkwark over de glaasjes en schep hierop het rode fruitcompote.

5

Bewaar in de koelkast voordat je de glaasjes serveert.

Vind ons op facebook

You Might Also Like