Sinterklaas

Grote kruidnoten gevuld met amandelspijs

Grote kruidnoten gevuld met amandelspijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 50 gram amandelen
  • 25 gram suiker
  • 1/2 tl citroensap
  • 1/2 ei
  • 3 el melk
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/2 el koek- en speculaaskruiden

Instructions

1

Maak eerst het amandelspijs. Dit kun je gerust net zoals het deeg een aantal uur van tevoren doen zodat de smaken goed in kunnen trekken. Maal hiervoor de amandelen. Meng deze met de suiker, citroensap en een half ei. Kneed goed door, verpak in huishoudfolie en leg in de koelkast.

2

We gaan nu het kruidnotendeeg maken. Hiervoor klop je de roomboter samen met de donkerbruine basterdsuiker romig. Meng dit met de melk, zelfrijzend bakmeel, koek- en speculaaskruiden en een snuf zout. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Verpak in huishoudfolie en leg voor minimaal een half uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4

Rol van de amandelspijs bolletjes. We maakten er ongeveer 20-25 stuks van.

5

Haal het kruidnotendeeg uit de koelkast. Kneed even soepel. Verdeel het deeg in kleine stukjes. Het deeg komt om het amandelspijsballetje heen. Het moet dus iets groter zijn dan het balletje. Druk het deeg plat, leg het amandelspijs balletje hierop en vouw dicht. Kneed ze tot een mooi rond balletje en leg op de bakplaat.

6

Bak de gevulde kruidnoten in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Vind ons op facebook

You Might Also Like